TONEEL…. GOED VOOR U!
 

Eind november 2002 stond traditiegetrouw in het teken van toneel.  Op zaterdag 23 November en zaterdag 30 November 2002 speelde toneelvereniging  Spelenderwijs voor een compleet volle zaal het komische toneelstuk GEDWONGEN DAMES DUBBEL.

Het stuk werd geschreven door Rob Veenstra en geregisseerd door Dorry Erkelens.

Marga (Renée MV Bergwerf) huurde een kamerappartement bij de homofiele heer Klomp (Marco Goudriaan). Al snel kwam daar Loes (Sjoert Groothof) bij inwonen omdat dit appartement voor twee personen bestemd was. De twee personen pasten totaal niet bij elkaar. Marga (directiesecretaresse)  was heel netjes en opgeruimd en hield van studeren en klassieke muziek. Loes (werkte alleen als ze geld nodig had) hield van harde ruige muziek en hield totaal niet van opruimen. De botsingen waren er regelmatig en er was hierbij de nodige hilariteit daar Marga met een bekakt accent sprak en in plaats van de o een eu uitsprak.

Op een gegeven moment kwam de directeur (Harm Kattenberg
) van Marga op visite om een gezellig avondje te eten maar Loes ving de directeur op en zei dat Marga hem had uitgenodigd om elkaar beter te leren kennen met alles erop en eraan. Nadat de directeur zich hiervan had laten overtuigen door Loes liep dit natuurlijk op een drama uit en werd de directeur uiteindelijk zonder eten op straat gezet, want Marga had hem dus alleen maar voor een etentje uitgenodigd en niet zoals Loes zei om te ......Vervolgens kwam er ook nog een encyclopedie verkoper Frits (Fred van Domburg) langs en beide dames zagen deze vertegenwoordiger wel zitten. Alle charmes werden in de strijd gegooid. Op het einde had de vertegenwoordiger geen encyclopedie verkocht en gingen de beide afspraakjes ook niet door. Loes kreeg een vriendje Olaf (Jasper Kroon) en ook hier waren er weer volop komische scènes te zien. Olaf vertrok echter weer met de Noorderzon.

Op het einde besloten de beide dames maar uit elkaar te gaan en de huisbaas had wel iemand gevonden. Een filmactrice, genaamd Annabelle Lee, (Marion Verhulsdonk).
Al snel bleek dat deze dame ook niet bij de twee huurders paste en zo bleven uiteindelijk de twee bewoners, Loes en Marga, ondanks hun verschillen maar bij elkaar.

Het was een geweldig leuk toneelstuk welke uitstekend gespeeld werd door de leden van Spelenderwijs. Ook het decor was weer tot in de puntjes verzorgd.

Op beide avonden zat de zaal compleet vol en dat verdiende de leden van Spelenderwijs ook.
Ook na afloop was het erg gezellig. Uiteraard was er de verloting met vele mooie prijzen en vervolgens werd er op de eerste avond tot in de late uurtjes nagepraat.
Op de tweede avond trad er een heuze band op. De band Frenzy Dizzle bracht op deze avond wat extra sfeer. Men kan tevreden terugkijken.

Ook achter de schermen werd er natuurlijk hard gewerkt om dit mooie stuk te laten slagen. Hier nog even deze "rol" verdeling:

Regie : Dorry Erkelens
Souffleuse : Gerda van Eenennaam
Decorbouw : Cor Colijn en Bert Spreeuw
Grime : Vera Disch
Licht en geluid : Remco Kuhry
Video camera : Erica van den Berg
 


Renée MV Bergwerf speelde perfect Marga.


De dames lagen elkaar niet zo in het begin.


Directeur Dirk van Asteren wordt opgewacht door Loes.


Loes krijgt encyclopedie verkoper Frits aan de lijn.


De dames zien Frits wel zitten en de charmes worden in de strijd gegooid.


Ze verkleden zich zelfs voor Frits.


Huisbaas meneer Klomp spreekt Loes toe


De derde bewoner, Annabelle Lee, valt niet in de smaak bij Loes en Marga.


Het gezelschap neemt het applaus in ontvangst.


De groep Frenzy Dizzle treedt de tweede avond na afloop op.