Oranje  Evenementen
Vereniging
Abbenes

DORPSREUNIE

 

OEV Abbenes organiseerde een geweldige dorpsreŁnie.

Zaterdag 21 juni 2008 was het dan zo ver. De officiŽle viering van het 12,5 jarig jubileum van Oranje Evenementen Vereniging Abbenes in de vorm van een dorpsreŁnie.
Maanden van voorbereiding en de laatste 6 weken elke week vergaderen en bijna elke dag wel met de voorbereidingen bezig.

Zaterdagochtend waren de vrijwilligers van OEV Abbenes al weer om 09.00 uur om alles neer te zetten voor de grote dag. Maar liefst 430 reŁnisten hadden zich opgegeven voor deze dag en er werden er nog tussen de 100 en 200 personen verwacht welke onaangekondigd langs zouden komen.

DJ Gerard begon met het opzetten van zijn drive-inn discotheek want hij zou voor 13 uur lang muziek verzorgen. Almere Kraan Verhuur ging de hele hoge telekraan opzetten waarmee de reunisten tot hoge hoogte werden gehesen. Garage Langenkamp & Van Steen uit Nieuw-Vennep bracht het "wrak", wat er dus nog erg mooi uitzag, om later op de dag kapot geknipt zou worden door de vrijwillige jeugdbrandweer uit Lisserbroek. De vrijwilligers van de OEV zetten de catering klaar, het springkussen, de draaimolen en de rodeostier.

Tegen 12.00 uur stond alles klaar en de reŁnisten konden komen. Even voor 12.00 uur melden de eerste reŁnisten zich. Onder het genot van een kopje koffie en een pakje cake kwamen er steeds meer reŁnisten naar het terrein van SV Abbenes. SV Abbenes wordt hartelijk bedankt dat OEV Abbenes gebruik mocht maken van haar trainingsveld. OEV Abbenes moest hier weer naar uitwijken omdat de gemeente Haarlemmermeer nog steeds geen beslissing heeft genomen over het multifunctioneel terrein. OEV Abbenes heeft dit terrein aangevraagd en is lange tijd in afwachting van een beslissing. Het terrein waar het multifunctioneel terrein moet komen werd nu gebruikt als parkeerterrein.

De eerste reŁnisten arriveren.

De reŁnisten welke binnenstroomden waren nieuwsgierig wie er allemaal kwamen en konden dit terug vinden op de reŁnisten lijsten welke op verschillende plaatsen waren opgehangen.

Wie zullen die andere 428 zijn ??

Om 13.00 volgde de officiŽle opening door de vrijwilligers van OEV Abbenes en ging iedereen een kaartje schrijven voor de ballonnenwedstrijd.  Om 13.15 uur gingen 300 gekleurde ballonen de lucht in.

De ballonnenwedstrijd. Wie zal het verste komen ??

De telekraan was inmiddels helemaal opgebouwd en ging de eerste durfhals het bakje in de lucht in en konden genieten van Abbenes vanuit de lucht maar men kon ook van de omgeving genieten. Dit evenement was geheel gratis dankzij Almere Kraan Verhuur.

De lucht in met de kraan van Almere Kraan Verhuur.

Dit beeld kreeg men dan te zien van Abbenes.

Tussen 13.30 en 14.00 konden de reŁnisten genieten van een jumpwedstrijd  welke onder leiding stond van Patrick van der Maden. De jeugd sprong en danste er vrolijk op los. Dennis van der Maden werd uiteindelijk tot winnaar gekroond.

De jumpwedstrijd werd gewonnen door Dennis van der Maden.

Om 14.00 kon men genieten van het smartlappenkoor Droger kan niet uit Nieuw-Vennep. Het koor liet geweldige smartlappen horen zoals "De Koster" maar ook het voetbal werd niet vergeten door het koor want het "Bloed, zweet en tranen" werd ook gezongen. De inmiddels vele aanwezigen reŁnisten zongen vrolijk mee.

Voetbalhit bij smartlappenkoor Droger kan niet.

Om 15.00 uur werden de reŁnisten  opgeschrikt door loeiende sirenes. Men was snel weer gerust gesteld want deze sirenes waren van de vrijwillige jeugdbrandweer uit Lisserbroek. Zij kwamen een demonstratie geven hoe er gehandeld moet worden wanneer er bij een ongeluk iemand bekneld in een voertuig zit. Met hydraulische knippers en tangen werden de auto, beschikbaar gesteld door garage Langenkamp & Van Steen uit Nieuw-Vennep, snel gestript. Het slachtoffer in de auto kon vervolgens bevrijd worden. Hierna mocht de jeugd nog even met de hydraulische gereedschappen werken.

Brandweer Lisserbroek arriveert met loeiende sirenes.

Om de auto van Langenkamp & Van Steen te strippen.

Hydraulisch gereedschap zorgt ervoor dat

Het dak eraf gaat

Daarna zelf even knippen.

Op het veld begon om 16.00 uur een optreden van zanger Alex. Het werd een onwijs gezellig uurtje. Natuurlijk werd de hit "Een bossie rode rozen" gezongen en kwamen er ook nog voetbalhits langs. Uiteindelijk moest Nederland ook nog 's-avonds spelen. Het veld was inmiddels helemaal vol en ruim 500 reŁnisten genoten met volle teugen. Want niet alleen het programma van de OEV was leuk want het allerleukste was dat Oud-Abbenessers elkaar weer ontmoeten nadat sommigen elkaar al 30 of 40 jaar elkaar niet gezien hadden. Er werd heel wat afgeknuffeld en gezoend met elkaar. Oude koeien werden weer uit de sloot gehaald. Het was onwijs gezellig.

Alex zorgde wel voor sfeer.

De kinderen konden een rondje draaien op de draaimolen of even springen op het springkussen.
Ook konden de kinderen de rodeostier betreden en kijken of ze erop konden blijven zitten. De stier werd niet alleen beklommen door kinderen want ook volwassenen kropen regelmatig op de stier.

Kinderen gratis....Dus geen kwartje van Kok.

Whowww, die is wild.

Het programma liep iets uit en zo kwam de playback show te vervallen. Dat kon ook makkelijk want er was geen animo voor.

Om 18.00 was er een kleine pauze om een broodje te eten. OEV Abbenes zorgde voor de catering en zo was er lekkere sateh van poeliersgroothandel NeHado, hoofdsponsor van OEV Abbenes, een balletje gehakt, een hamburger, een slaatje of een hotdog. De hotdogs werden gesponsord door familie Valantien uit Abbenes.

Sommigen reŁnisten maakten van de pauze gebruik om de wandelroute door het dorp te lopen. Dankzij Bart van 't Riet was deze wandelroute tot stand gekomen. Hij wist te vertellen welke bedrijven op welke plaats stonden in Abbenes. Voor de Oud-Abbenessers was deze wandelroute helemaal geweldig omdat de bedrijven inmiddels allemaal weg zijn en er zo weer herinneringen naar boven kwamen.

Even een familiefoto van de familie Kroon

Om 19.00 uur was iedereen weer terug omdat men niet het optreden van de North Hill Country Dancers uit Nieuwe-Wetering wilden missen. Eerst kon iedereen toekijken hoe de danspasjes gingen en nadat men had afgekeken. Mocht men ook zelf meedoen. Het werd een leuk dansuurtje.
 

Demonstratie North Hill Country Dancers

Daarna zelf meedoen.

Om 20.00 uur het optreden van Lesley Williams. Winnaar van de soundmixshow en imitator van Andre Hazes. De reŁnisten genoten van het optreden en zongen samen met de zanger hun kelen schor. De sfeer was opperbest en eigenlijk is dit nog te lichtzinnig uitgedrukt. De aanwezigen reŁnisten genoten met volle teugen van de hele dag.

Lesley Williams was super !!

Iedereen deed mee...

Om 20.45 uur ging de beamer aan welke OEV Abbenes mocht gebruiken van basisschool De Tonne om op grootbeeld naar de wedstrijd Nederland - Rusland te kijken.  De eerste helft waren de beelden nog niet zo scherp omdat het zonnetje nog niet geheel verdwenen was (OEV Abbenes had wel ongelooflijk veel geluk met het weer op deze zaterdag) maar dat gaf niet zoveel want de russtand was toch 0-0. Na de 1-0 leek de domper te komen maar de nog 275 aanwezigen konden toch nog een keertje juichen. De wedstrijd werd helaas verloren maar na afloop van de wedstrijd bleef het toch verschrikkelijk gezellig.

Spanning voor de wedstrijd.

1-1

De uitslag had echt nauwelijks invloed op deze geweldige dag. Er werd nog een half uurtje karaoke gedaan en om 01.00 was het afgelopen.

DJ Gerard zorgde voor de hele dag muziek.

En nog een smartlap via de karaoke

Nog 2 uurtjes opruimen voor de vrijwilligers van de OEV en die konden na 18 uur keihard werken naar bed. Niet zolang want na 4 uurtjes slapen ging de wekker alweer. Om 08.30 uur op zondagmorgen aanwezig zijn om alles op te ruimen. Om 14.00 uur was de OEV ook hier mee klaar en kon men terugkijken op een geweldige reŁnie. De reŁnisten waren ook zeer tevreden en lieten dat blijken via het receptieboek welke bij de in- en uitgang lag. Enkele reacties waren:
SUPER,SUPER,SUPER, enz.
Het was in 1 woord geweldig wat jullie voor ons gedaan hebt.
Een dag om nooit meer te vergeten.
We zijn langer gebleven dan ik had verwacht.
BEDANKT VOOR ALLES
groetjes namens de familie Groenewoud
Bep, Tiny, Albert, Corrie, Arie en Janny en haar man Nico.

We hebben Enorm genoten wat was dit leuk
Hier zijn bijna geen woorden voor.
BEDANKT BEDANKT BEDANKT BEDANKT !!!
Zeker voor herhaling vatbaar ..
Misschien tot over ......jr?
Riet Berkhout  en Gerie schalk  - Nieuw Vennep

Als herinnering werden er oranje pennen uitgedeeld met opschrift Oranje Evenementen Vereniging Abbenes 12,5 jaar. Deze pennen werden gesponsord door Kramer Koeriersbedrijf.

Was u ook bij de reunie aanwezig en wilt een een reactie geven dan kan dat natuurlijk in ons gastenboek. KLIK HIER  
 


W
ebsite Abbenes.net was natuurlijk aanwezig en maakte weer de foto's.
We hebben de foto's in twee gesplist omdat ze niet allemaal in 1 album kunnen.

FOTOS 1 tot en met 215 :
KLIK HIER     
FOTOS 216 tot en met 427 :
KLIK HIER     

Extra foto's gemaakt door Ben den Hart :
KLIK HIER