SINTERKLAAS KWAM PER DUBBELDEKKER !!!


Zondag 1 december 2002 was het dan eindelijk zover. Sinterklaas was al in het land aangekomen maar had Abbenes nog niet aangedaan. Op speciaal verzoek van de Jeugdraad  wist Sinterklaas echter een datum vast te stellen om naar Abbenes te komen en dat werd afgelopen zondag, 1 december 2002.
De Jeugdraad had echter niet alleen maar Sinterklaas en zijn Zwarte pieten uitgenodigd. De Jeugdraad had een heel leuk middagprogramma gemaakt. Er was ook nog een prijsvraag hoe Sinterklaas dit jaar naar Abbenes kwam en hoeveel Zwarte Pieten hij zou meenemen. Er was ook een prijsje voor een Pieten wedstrijd. Wie als mooiste Zwarte Piet verkleed werd door Sinterklaas verkozen als winnaar.
Het middagprogramma begon als erg vroeg. Om 13.00 konden de kinderen terecht in het dorpshuis het Praatpunt om lekker te knutselen. De kinderen waren in grote getale naar het dorpshuis gekomen.

Na het knutselen wachten de kinderen gespannen op de komst van Sinterklaas. Er werden liederen gezongen in de hoop dat Sinterklaas deze zou horen en dan Abbenes eerder aan zou doen. Plots komt Sinterklaas binnen met Zwarte Piet en in plaats van door te zingen is het plotseling stil in het dorpshuis. De kinderen kijken hun ogen uit.... Dat is toch Sinterklaas niet. Die baard en die kleding !!! Zwarte Piet is ook helemaal niet zwart. Dit is pure nep en de kinderen wisten er even geen raad mee. Al snel hadden ze door dat dit nep was en zagen de humor er wel van in. Nu was het wachten op de enige echte Sinterklaas.

De echte Sinterklaas moest dus nog komen. Maar hoe was de vraag ??? Daar had de Jeugdraad een prijsvraag van gemaakt. Vele antwoorden kwamen er binnen. Natuurlijk werd de stoomboot genoemd, het paard, de brommer, maar uiteindelijke werd het : een dubbeldekker'.

Maar de Sint kwam niet alleen. Maar liefst 15 Zwarte Pieten in zijn kielzog en ook een compleet muziekcorps had hij meegenomen. De Jolige Geiten speelden een vrolijk deuntje. De sfeer zat er direct goed in.

Nadat iedereen weer op de plaats zat was het nu de beurt aan Sinterklaas en zijn dikke boek waar alle kinderen in staan. Hij riep een aantal kinderen bij zich.

Sinterklaas maakte de winnaar bekend van de Zwarte Pieten wedstrijd en de Sinterklaas maakte bekend wie de prijsvraag gewonnen had. Wie voorspelde er hoe Sinterklaas naar Abbenes zou komen.

Nadat er een aantal kinderen bij Sinterklaas waren geweest werden er ook nog enkele ouders bij Sinterklaas op het matje geroepen.

Uiteindelijk klonk het Dag Sinterklaasje, dag, dag.
Sinterklaas gaat op huis bezoeken en zal binnenkort weer terug gaan naar Spanje. Met een dubbeldekker ??