Nieuwe beheerster voor dorpshuis
Het Praatpunt gevonden


01 oktober 2019 :


Ruim een jaar geleden kondigde de beheerster van het dorpshuis in Abbenes mevrouw Tinie Elshout aan haar functie te willen beŽindigen per oktober 2019.

Dat was gelukkig een hele ruime opzegtermijn, waardoor het bestuur van de Stichting Dorpshuis Abbenes op zoek kon gaan naar een nieuwe beheerster, liefst iemand met affiniteit voor of afkomstig uit het dorp.

Als het dorpshuis iemand via Stichting Maatvast zou gaan inhuren, wat de afgelopen jaren naar volle tevredenheid was gebeurd, was het bestuur in de vervulling van de vacature niet gemachtigd zelfstandig een kandidaat te kiezen.

 

Bovendien was het dorpshuis sinds enkele jaren door belasting wetgeving ook omzetbelasting verschuldigd over de berekende salariskosten via Stichting Maatvast, een kostenpost die zwaar op het budget van het dorpshuis drukte.

Reden waarom het bestuur van de Stichting Dorpshuis Abbenes heeft besloten het personeel zelf in dienst te gaan nemen, wat een extra belasting en verantwoordelijkheid voor het bestuur met zich meebrengt, maar wat wel meer eigen inbreng en zeggenschap geeft.
 

Gelukkig hoefde het bestuur niet lang te zoeken naar een nieuwe beheerster, want Erica van den Berg meldde zich als geÔnteresseerde voor de functie. Erica had een baan waar ze het goed naar haar zin had, maar deze job was voor haar zo'n buitenkans, eentje waar ze zo'n zin in heeft en die ze niet voorbij wilde laten gaan. Na enkele sollicitatie gesprekken besloot het bestuur van het dorpshuis haar aan te nemen als nieuwe beheerster van Het Praatpunt.

Erica werd op zondag naar Het Praatpunt gelokt met een smoesje, waar tot haar verbazing het voltallige bestuur van Stichting Dorpshuis Abbenes aanwezig was en door de voorzitter aan haar de sleutels van het dorpshuis officieel werden overhandigd. Ook tekende zij daar haar contract en ontving zij een bos bloemen.

 

Erica heeft er, zoals reeds gemeld, heel veel zin in en heeft ook nieuwe ideeŽn voor activiteiten en evenementen in Het Praatpunt.

Heeft u die ook? Meldt ze dan a.u.b. aan via dorpshuis@abbenet.net.

Ook voor andere activiteiten of bijeenkomsten kunt u via dit mailadres contact opnemen.

 

Het Dorpshuis Abbenes heeft ook reeds een facebookpagina aangemaakt, voor diegenen op facebook is dit deze link.