Algemene Volleybal Vereniging Abbenes.

 
 

1957 - 2007 A.V.V.A. 50 jaar

Dit jaar (2007)  is het 50 jaar geleden dat de volleybalvereniging A.V.V.A. is opgericht. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de oudste vereniging van Abbenes op 1 juni 2007 een jubileumreceptie gehouden voor leden, oud-leden en genodigden.|

Er waren aardig wat leden en oud-leden naar de receptie gekomen. De twee genodigden, de heer L. van den Heuvel (oud-sponsor) en de heer B.Verboom (AVVA vertegenwoordiger bij de dorpsraadvergaderingen), gaven ook gehoor aan hun invitatie. 

Uit elke periode waren er (oud)-leden aanwezig. De verenging telt eigenlijk 4 periodes. Vanaf 1957 tot 1968, vanaf 1972 - 1978, vanaf 1992 - 2002 en vanaf 1957 tot en met heden.
In de drie periodes 1957 tot 1968,  1972 - 1978 en 1992 - 2002 werd er namelijk door verschillende teams (dames, heren, meisjes en mini's) deelgenomen aan de NeVoBo competitie. In die periodes was het ledenaantal dus veel groter dan in de periodes dat er geen competitie gespeeld werd. De recreanten afdeling is wel alle jaren door gegaan. Dus in de periode dat er geen competitie gespeeld werd door AVVA kon men in elk geval recreatief spelen bij AVVA. Iets wat vandaag de dag nog steeds het geval is. Vijftien leden telt de vereniging nu nog welke elke donderdagavond vanaf september tot en met mei op recreatief gebied een balletje slaan.

Deze receptie stond grotendeels in het teken van het ophalen van herinneringen aan vroegere tijden. Bram Rotmans kwam voor deze gelegenheid uit het oosten des lands daar waar hij 30 jaar geleden naar toe is verhuisd en nam een fotoalbum mee met plaatjes uit 1974 het jaar dat het herenteam kampioen werd in de derde klasse district Leiden. Maar het album had ook foto's uit 1974 van een toernooi bij HSV. Vol aandacht werd er naar de foto's gekeken om iedereen weer te herkennen.

Er kwamen ook nog spelerskaarten uit 1975 boven water welke Lia Honcoop ruim 30 jaar bewaarde en nu aan de spelers overhandigde.

Tijdens de jubileum receptie werd er natuurlijk gesproken over de verschillende competitie periodes. Er werd gesproken over de twee geweldige marathon nachten. Sommige spelers hadden elkaar meer dan 30 jaar niet meer gezien.

Er was een overheerlijk buffet (Met zalm, paling, garnalen, haring, salades, sate, etc) en een drankje welke werd aangeboden door de jubilerende vereniging.

De zaal was leuk versierd en de dank gaat natuurlijk uit naar basisschool De Tonne welke de gelegenheid gaf om gebruik te mogen maken van de aula en naar bloembinderij "Het Vergeet Mij Nietje" welke de bloemen op de tafels sponsorde.

Rond 23.00 uur was de receptie afgelopen en ging iedereen tevreden naar huis en hadden genoten van een leuke jubileumreceptie welke gewoonweg een top reŁnie was.

Hieronder wat foto's welke Abbenes.net maakte.
 

Penningmeester en oud-voorzitter met zijn speech en welkomswoord.
De oud-leden van het eerste uur.
Piet Eveleens tegen Bram Rotmans: "Wat leuk dat jij er bent."
Veel aandacht voor de oude foto's uit 1974.
De oude foto's van Bram Rotmans.
Een overheerlijk buffet.
De competitiespelers uit 1957 tot 1968 en  1972 - 1978
Het dames competitieteam uit de periode 1992 - 2002 met de twee trainers.
Het heren competitieteam uit de periode 1992 - 2002.
De (oud) recreanten uit de afgelopen periode tot en met heden.
De spelerskaart uit 1975.

 

REACTIES VAN (OUD) - LEDEN :

Reactie van Lia Honcoop :

A.V.V.A. Het was een geweldige avond. Met veel mensen herinneringen kunnen ophalen.

Veel mensen ontmoet die ik heel lang niet heb gezien .Het was eigenlijk veel te kort, want ik heb lang niet met iedereen kunnen praten.
Maar ik loop al 2 dagen zonder stem dus heb toch ik toch wel aardig wat gekletst,niet zo handig voor m`n werk,maar had het er graag voor over.

Bram Rotmans had foto`s meegenomen,die werden gretig bekeken, het bleek dat niemand die foto`s ooit hadden gezien. De salades en andere lekkere hapjes waren heerlijk en goed verzorgd.
Mensen die niet geweest zijn hebben heel veel gemist. Ook vond ik het jammer dat er weinig jeugdleden waren. Vooral de groep die Gert, Leen en ik hebben getraind, had ik graag weer even willen ontmoeten. Helaas . Ik heb in elk geval genoten .
Hartelijk dank voor deze gezellige avond .
Lia Honcoop
 
Reactie van Yolanda van Kleef :
Hallo John en organisatie,

Heel erg leuk om op de website de foto's van deze super leuke avond te zien. Ik heb echt van het begin tot het einde genoten van alles. Herinneringen kunnen ophalen uit zowel mijn volleybaltijd als ook een groot deel uit mijn lagere schooltijd in Abbenes. Sonja het was echt fijn om ook met jou te praten! Wij hadden elkaar minstens 30 jaar niet meer gezien en ik kon veel herinneringen met jou delen. John, jij vroeg of ik eens een balletje kom meeslaan op een donderdagavond, dat zou ik heel leuk vinden. Dus als het seizoen weer begint geef mij dan een seintje wanneer het uitkomt, dan kom ik graag.

Ik wil iedereen, maar met name de organisatie van deze reŁnie, heel hartelijk bedanken voor deze fantastisch gezellige avond en voor het zeer goed verzorgde buffet met een uitstekende bediening. Heerlijk was het!!

Hartelijke groet,

Yolanda van Kleef ( Griekspoor)
en ook namens Ruud mijn partner dank en groet.
 
 
Reactie van Riet Berkhout-Kroon:
Als (oud) volleyballid wil il jullie van harte proficiat wensen met jullie 50-jarit jubileum. Ik wens jullie nog vele gezonde en sportieve jaren erbij. Helaas ben ik op vakantie 1 juni
 
Reactie van Trees Claassen van uit Frankrijk :
Beste mensen,
Ik heb net mijn haar in de verf gezet en moet dat een half uurtje in laten werken. Mooi effe tijd om een berichtje te sturen aan AVVA. Maar dat blijkt niet zo handig, want ik kan m'n bril nu niet opzetten. Jaha, je zou het niet denken (grijze haren, brilletje, buikje), maar het gaat heel goed met mij, hoor!! Liesbeth Kroon heeft me uitgenodigd voor het feest, maar ik kan helaas niet komen. Ik woon en werk op een jeugzorgboerderij in Zuid-Frankrijk en kan niet zomaar weg. Daarom wens ik iedereen via de mail een hele gezellig avond. AVVA gefeliciteerd met dit jubileum!! Ook ik heb heel veel leuke herinneringen aan de trainingen, de wedstrijden en de toernooien. Vooral de gedachten aan het nachttoernooi voor RonaldMcDonald, het frietje na de thuiswedstrijden, de trainingen van John en de vergaderingen van het bestuur doen mij breed glimlachen. Volgend jaar woon ik weer in Nederland en dan hoop ik diverse mensen nog eens tegen te komen. Wie weet in de gymzaal van Abbenes!!
Nogmaals gefeliciteerd, een gezellige avond en veel groetjes vanuit Frankrijk.
Trees Claassen
 
Reactie van Gert Tamerus :
Hallo allemaal.

Helaas ben ik onverwacht verhinderd tijdens de jubileumreceptie op 1 juni aanwezig te zijn.
Vanuit Apeldoorn feliciteer ik jullie met het behaalde resultaat en wens allen een gezellige ontmoeting toe.
Groet van Gert Tamerus.
 
Reactie van Suzette Hulsbosch :
Beste John v.d. Berg,

Van Yolanda Griekspoor hoorde ik van het jubileum 1 juni a.s.. Tussen 1970 en 1975 was ik lid en zelfs even voorzitter van AVVA en ik
herinner me je nog wel als "klein ventje" als ik me tenminste de goede voor de geest haal. Ik ben misschien nog bekend als Suzette Floor omdat ik destijds gehuwd was met Aad Floor.
Helaas ben ik verhinderd om aanwezig te zijn op 1juni, reuze jammer want ik heb goede herinneringen aan de clubleden van destijds.
Rest mij nog om jullie te feliciteren met het jubileum en jullie een heel plezierige dag toe te wensen.
Met vriendelijke groet,
Suzette Hulsbosch
 
 
Reactie van Bram Rotmans :

Hallo AVVA-ers,

Toen Lia belde wist ik het nog niet zeker maar ik kom op 1 juni naar Abbenes.
Ruim 30 jaar geleden uit Abbenes vertrokken en het is vast leuk om iedereen weer te zien.
ik heb de fotoalbums er maar eens bij gepakt en ik heb nog foto's van het kampioenschap, de kampioensreceptie en de serenade van de drumband, en het feest op 30 maart 1974.
tot 1 juni !!
groeten
Bram Rotmans
 
Reactie van Piet Eveleens :
Ik wil graag naar de jubileumreceptie van AVVA op 1 juni a.s. komen.
Ik hoor eventueel nog wel op welke locatie deze gehouden zal worden.

Een hartelijke groet,
Piet Eveleens
 
Reactie van Arjan Verbaas :
Naar aanleiding van een telefoontje van Lia wil ik mij graag aanmelden voor de reŁnie van 1 juni as.
Het lijkt mij leuk weer eens met oude volleybalmaatjes over die goede oude tijd te praten.
Helaas zijn er al diverse personen van onze generatie te vroeg weggevallen. Maar zij blijven altijd in onze herinneringen.
Ik zal Piet Eveleens proberen te bereiken. Jammer dat voor mij de bekende Aad Floor niet aanwezig kan zijn.
Maar de aanwezigheid van Yolanda Griekspoor maakt alles weer goed.
 
Reactie van Niels Honcoop:
Ik zal wel komen maar niet lang ivm korte vakantie in Londen.
Dus kom maar even een 1/2 uurtje langs.
 
Reactie van Peter Engel :
Hallo John, kreeg een telefoontje van Lia van de op 1 juni a.s. receptie van het 50 jarige bestaan van A.V.V.A.
Ik zou het heel leuk vinden om op 1 juni aanwezig te zijn op de receptie in Abbenes
 
Reactie van Lia Honcoop :
Wij willen ons ook aanmeden voor de reŁnie. Ik ben nog steeds op zoek naar Peter Engel.
Zijn er nog mensen die zijn adres weten of weten waar hij naar toe is gegaan?
 
Reactie van Gert Tamerus :
Natuurlijk wil ik graag aanwezig zijn en hoop daarbij veel oudteamleden te ontmoeten. Zo mogelijk ook Arjan Verbaas omdat hij en ik destijds na raad en informatie van Bart van "t Riet, toen VVA ?? en nu AVVA nieuw leven hebben ingeblazen en tenslotte competitie zijn gaan spelen met de sporthal in Lisse als thuisbasis. Gert Honcoop en een dame wiens naam ik niet meer kan herinneren en ondergetekende zijn toen o.a. op last van de NeVoBo een cursus scheidsrechter gaan volgen.
Voordien speelde diverse inwoners van Abbenes in het oude schoolgebouwtje naast de Kerk, gestimuleerd door zoiets als Sport en Jeugdzaken ?? van de gemeente Haarlemmermeer en onder de bezielende leiding van Theo Cock recreatief volleybal.
Persoonlijk heb ik Dhr. Cock medegedeeld dat wij meer wilden dan uitsluitend recreatief spelen en heb hem bedankt voor zijn inzet en gezegd dat in zijn plaats een trainer was gevonden die zeer goed op de hoogte was van het volleybalspel. Deze trainer werd Jaap Faber.
Dit even kort als informatie en graag tot ziens.
 
Reactie van Yolanda van Kleef (toen Griekspoor) :
Hoi,
Ik zie net de reactie van Rita,Leen en Atie. Rita ik zie ernaar uit om ook jullie te zien en te spreken! Ik heb nog contact met Suzette maar zij is helaas verhinderd op die avond. Ik hoop echt dat er nog meer aanmeldingen zullen komen ook van ons oude team. Jammer Ati dat je er niet bij kunt zijn, ook jou had ik graag even gesproken. Kunnen we achter adressen komen van Joke ( toen nog Faber), Ina Steenwijk, Marian Korsuize, Nel Kwakernaak? Dat zou leuk zijn! Van het toen 1e herenteam lijkt het me leuk om Gert meyer, Arjan Verbaas en Dick Eveleens terug te zien. Volgens mij heeft Ada Verbaas ook nog een poosje bij ons meegespeeld? Verder zie ik in de lijst veel oud klasgenoten staan waar ik niet mee heb gebald maar waar ook mijn belangstelling naar uitgaat.
 
Reactie van Rita Alberts :
Beste organisatoren,
Natuurlijk komen Leen en Rita Alberts op de jubileumreceptie van AVVA; we hebben een veel te leuke tijd gehad om dat evenement zomaar voorbij te laten gaan.
Succes! Rita
 
Reactie van Ati Floor :
Helaas, helaas..... ik ben van 25 mei t/m 3 juni bezig met een zee-zeilreis naar Chatham op de Medway in Engeland. "Michiel de Ruiter achterna". Dus kan ik niet aanwezig zijn op jullie jubileum-receptie. Hartelijk dank en tot wederhoren.
Ati Floor
 
Reactie van Wendy Verboom :
Hallo AVVA,
Hierbij wil ik me voor de tweede keer aanmelden voor de reunie/50e verjaardag van de leukste volleybalvereniging van de Haarlemmermeer e.o.!!!!!!!!!!!!!!
Het lijkt me erg leuk om iedereen weer eens te zien. Ik heb Adri Rijs aangesproken en die had het al gelezen op Abbenes net, en ik ben druk aan het mailen naar oud bewoners waar ik nog contact mee heb. Wie weet lukt het nog om meer reacties te krijgen. Groetjes Wendy Verboom
 
Reactie van Jaap Klootsema :
Beste mensen,
Van Lia Honcoop hoorde ik van de reŁnie van AVVA en jullie verzoek om e-mail adressen van oud-AVVA leden. Ik heb er twee voor jullie, namelijk: Ati Foor en DirkJan Rozema
Bij deze heb je ook mijn adres, maar of ik op de reŁnie aanwezig zal zijn weet ik nog niet; mogelijk zijn we dan met vakantie. Willen jullie me wel op de hoogte houden? Wellicht is het aardig om een lijst te publiceren van mensen die zich hebben aangemeld voor de reŁnie?
Met groet, Jaap Klootsema - Rhenen
 
Reactie van Ricardo en Mariska Lots :
Hoi John,
Hierbij een berichtje van de lotjes. Helaas kunnen wij op vrijdag 1 juni niet op de jubileumreceptie aanwezig zijn want wij zijn op vakantie. Maak er een gezellige avond van en wie weet het volgende feestje zijn wij wel van de partij!
Groetjes van Ricardo en Mariska Lots.
 
Reactie van Yolanda :
Bij toeval zie ik de jubileumsite van AVVA en laat ik je bij deze weten daar belangstelling voor te hebben.
Ongeveer 30 jaar geleden heb ik een paar seizoenen gespeeld in het damesteam van AVVA met Rita Alberts, Suzette Floor (nu Hulsbosch), Joke Faber, Annemieke van Dijk ( mijn overbuurvrouw), Ina Steenwijk en nog een aantal dames van wie ik de naam even kwijt ben. Ik was de jongste in het team en we kregen training van Jaap Faber.

 

 


AVVA leden aan de borrel. vlnr :
Ria van der Maden, Suze Bouterse, Bram ?, Cock van 't Riet, Arie FeeleŁs en Gre Horsman

 


AVVA kampioen recreantenklasse 1993.