DE ABBENES VLAG "WAPPERDE" IN HET ZUID FRANSE LYON
 

Afgelopen woensdag 30 oktober 2002 waren een 4-tal Abbenessers naar Lyon afgereisd,
om de Champions League wedstrijd Ajax - Lyon te bekijken.
Ook hadden zij een vlag van S.V. Abbenes meegenomen.(zie foto).
Door omstandigheden hebben we maar 1 foto kunnen maken.
Hier is hun verslag :

Op dinsdag 29 oktober 2002 gingen Brian van de Kuilen, John Feeleus en Sanjay Battja met de auto naar Lyon, om daar de Champions League wedstrijd van Ajax te bekijken. (Maxim Kossen ging met de bus) We vertrokken om 21.00 uur met een mooie route beschrijving bij de hand, deze bleek zeer waardevol want die Fransen en die Belgen hebben de snelweg vast niet uitgevonden. Ondanks dat ging de reis vrij soepel en rond 6.30 uur reden we nabij Lyon.

Als eerste wilde we weten waar het stadion was, na wat rond ritjes door de stad hadden we de juiste weg gevonden. Na een verkenningstocht langs het stadion, moesten we nog een slaapplaats zoeken. Uiteindelijk kwamen we in het Mercure hotel uit, ze hadden alleen nog 2-kamer appartementen over, dat vonden wij niet erg. We zaten op de achtste verdieping (bovenste) en keken op het stadion. De auto mocht in de parkeergarage, kosten 9,50 euro. Dus wij staan in de parkeergarage opzoek naar iets of iemand waar je kan betalen, dit was er dus niet. Al gauw bleek dat we opgesloten zaten en moesten we een handige actie doen om eruit te komen. Gelukkig kwam er een andere auto aan en konden we door het open hek naar buiten.

Daarna pakten we de taxi naar het centrum om daar een paar pilsjes te drinken. We kwamen uit bij een heel groot plein waar al heel wat Ajax-supporters het bier hadden gevonden. Hier kwamen we onze vriend Maxim ook tegen. Toen werd duidelijk dat we met z'n vieren in het hotel moesten slapen. De sfeer op het plein was erg goed, er werd gevoetbald, gezongen en gedronken. Hier bleven we dan ook totdat het tijd was om onze kaarten te gaan halen bij het stadion.

D.m.v. een omwisselbiljet kreeg je een kaartje en kon je het stadion in, om daar de sfeer te proeven en om eventuele vlaggen op te hangen. Wij hadden via de S.V. Abbenes een mooie vlag meegekregen, die dan ook mooi werd neergelegd want er waren geen hoge hekken. Hier hebben we een foto van.

 


 
De SV Abbenes vlag in het stadion van Lyon.

De wedstrijd was natuurlijk geweldig, zoals iedereen inmiddels wel weet. Een mooie uitslag 0-2, maar het was wel spannend tot de laatste minuut.

Na de wedstrijd zijn we terug naar het hotel gegaan om te slapen want de meeste hadden sinds dinsdag 07.00 niet meer geslapen en het was nu ongeveer woensdag 24.00 uur. De volgende dag moesten we de auto nog uit de parkeergarage halen, maar hier hadden we wat op gevonden, twee man de auto halen en twee man bij het hek om op het knopje te drukken. Dit werkte heel goed, en zo konden we terug naar Nederland.

Al met al was het heel gezellig en misschien wel voor herhaling vatbaar.